slogan dj-wedding01

Leiskite mums padaryti Jūsų vestuvių dieną gražiausia Jūsų gyvenimo diena!

You are in:

Vardadienius švenčia :

Kodėl lietuviai neskuba tuoktis

Kodėl lietuviai neskuba tuoktis?

Prieš kelis dešimtmečius tuoktis buvo normalu netrukus sulaukus pilnametystės, na o tikra senmerge laikyta vos 25 metų mergina. Šiuo metu viskas atvirkščiai – į 25 metų nesulaukusių jaunuolių santuoką žiūrima skeptiškai ir dažnai tokia sąjunga palydima kandžių replikų, bandančių paaiškinti galimą sutuoktuvių priežastį – pavasariniai gandrai, netikėtos Velykų dovanos ar kitokiomis metaforomis apkamšytas siurprizas. Tačiau kas per gana trumpą laiką lėmė tokius pasikeitimus?

Jaunųjų amžius didėja

Statistikos departamentas nurodo, jog 2005 metais pirmą kartą besituokiančių vyrų vidutinis amžius buvo 27 metai, o moterų – 25. 2014 metais rodiklis jau šokteli – vidutinis vyrų amžius – 30 metų, o moterų – 27 metai. Kitas svarbus faktas, jog per pastaruosius metus santuokų daugėjo, tačiau skyrybų skaičius – mažėjo. Tai rodo, jog santuokos tampa vis stabilesnės. Žinoma, daug kas pasakys, jog tėvų ar senelių laikais žodis „skyrybos“ visuomenei apskritai buvo svetimas, tačiau skirtis tuomet buvo tiesiog nepriimta.

Šiais laikais, kai kiekvienas asmuo turi visišką laisvę būti arba nebūti su sutuoktiniu, santykius puoselėti ištisus dešimtmečius tampa ypač sunkiu darbu. Kaip bebūtų „Velykų dovanos“ išties būna pagrindinė priežastis nemažos dalies santuokų, kas rodo visuomenės spaudimą. Būtent tai pastūmėja greitai bei neapgalvotai santuokai, o po kelių metų ir dar greitesnėms skyryboms.

Kodėl tuokiamasi vėliau

Dabar, kitaip nei anksčiau, moterys nori būti materialiai saugios, to dėl tapo normalu, jog įgyti aukštąjį išsilavinimą bei siekti karjeros toli gražu nebėra tik vyrų siekis. Studijos ir karjera atima didžiąją dalį laiko, tad dažniausiai tuokiamasi tik pabaigus mokslus ir įsitvirtinus profesinėje srityje. Kitas svarbus veiksnys – apsigyvenimas kartu. Santuoka yra vėlesnė, nes dažniausiai prieš tai yra priimta santykius kelti į aukštesnį lygį ir tik tuomet nuspręsti, ar pora tinkama santuokiniam gyvenimui. Atsiradus papildomiems „patikros“ etapams, vestuvės tampa tolimesne vizija, nei kad buvo anksčiau. Taip pat svarbus faktorius yra noras subręsti, pasiruošti šeimai ne tik finansiškai, bet ir psichologiškai, morališkai. Šios tendencijos matomos ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje bei Amerikoje. Pastarojoje statistika byloja, jog 1950 metais moterų vidutinis amžius tuokiantis buvo 20 metų, o vyrų – 23, tačiau 2010 metais vyrų amžiaus vidurkis pakilo iki 29 metų, o moterų – iki 27. Priežastys – tokios pačios, tad akivaizdu, jog vakarietiška kultūra bei gyvenimo būdas daro įtaką ir konservatyviam lietuvių gyvenimui.

Susituokus ankstyvame amžiuje didėja tikimybė išsiskirti

Kurti šeimą ir darnius santykius yra rimtas bei atsakingas darbas. Taip, tai darbas ir viskas neišeina savaime – savaime žmones nesusigyvena, savaime nenusišlifuoja aštresni charakterio kampai, savaime neišsiugdo atžalos. Todėl neretai nutinka taip, kad jaunuoliai įsimyli ir patikėję savo romantiškų jausmų galia bei holivudine „ilgai ir laimingai“ baigtimi mano, jog tuoktuvių ceremonija yra vienintelis jų laukiantis darbas. Kitas romantiškų vestuvių trūkumas yra manymas, jog dviem žmonėms gyventi kartu pakanka vien meilės ir nepagalvojama, jog jausmai yra nepastovi, nuolat kintanti būsena. O juk norint išlaikyti meilę, reikia nuolat ją puoselėti įvairiais būdais. Dovanos, blizgučiai ir kitokios smulkmenos nėra tinkami jausmų puoselėjimo būdai, nes tikrieji būdai ir sprendimai dažniausiai pareikalauja laiko, objektyvumo ir šiek tiek pasiaukojimo dėl partnerio. Tuomet tokie sprendimai veda į darnius ir abipusiškus santykius, o nebrandi ir vaikiška asmenybė patirties reikalaujančių sprendimų atlikti negali. Be brandos trūkumo, darniai santuokai koją pakiša ir jau minėtos „Velykos“, kurių dovanos skatina tuoktis tik dėl neva esamo būtinumo.

Laimingos santuokos receptas

Mokslininkai teigia, jog ilgai trunkančiai, laimingai santuokai svarbu ne tik amžius, t. y. dvi brandžios asmenybės, – yra ir kiti ne mažiau svarbūs veiksniai: išsilavinimas, finansinis stabilumas, jausmai ir priežastis, kodėl yra tuokiamasi (priežastis turėtų būti ne „neberasiu nieko geresnio“, o „būtent su šiuo žmogumi noriu praleisti visą gyvenimą“). Atitikus visus kriterijus spėjama, jog poros laukia sėkminga santuoka.

3D/2D foto stikle

3d_foto_stikle

 

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Сохранить

TavOrgazmas

Vestuvių transportas

Viskas vestuvėms

Retro limuzinas

Puiki proga nudžiuginti save.

dj-wedding-01

Luxury limuzinas

Puiki proga palepinti save.

Vestuvinės suknelės

Viskas vestuvėms

Suknelės

Vestuvinių suknelių nuoma, pardavimas..

dj-wedding-01

Proginės suknelės

Vakarinių, kokteilinių, proginių suknelių..

Gelių puokštės

Viskas vestuvėms

Vestuvinės puokštės

Vestuvinės puokštės, nuotakos.......

dj-wedding-01

Vestuvinės dekaracijos

Vestuvinės dekoracijos, puošimas, idėjos..

Kontaktai

Viskas vestuvėms
Nuo pirmadienio iki sekmadienio
Skambinkite: +370 679 23646
Viskas vestuvėms
Sekite mus Twitter'yje
Viskas vestuvėms
Sekite mus Facebook'e
Viskas vestuvėms
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Viskas vestuvėms
RSS